Kaasboerderij

Sinds 2020 zijn we ook een kaasboerderij en maken we in onze mobiele kaasmakerij 1 keer per week de lekkerste kaas van onze biologische melk.

Door onze extensieve manier van werken, staan onze weilanden boordenvol verschillende soorten grassen, kruiden en bloemen. Kenmerkend voor onze weilanden zijn bijvoorbeeld de klaver. Dit is niet alleen goed voor de weidevogels, ook onze koeien smullen hiervan. En dat proef je! Het geeft onze melk en onze kaas een rijke smaak. 

Wanneer ’s ochtends de koeien gemolken worden, gaat de eerste 500 liter melk richting de kaasmakerij. Daar maken we dan ongeveer 50 kilo kaas van. Na de wrongelbewerking en het persen brengen we de kazen naar de kelder van de boerderij. Daar liggen ze bijna twee dagen dag in een pekelbad met Atlantisch zeezout, vervolgens laten we ze op houten planken rijpen.  

We laten de kazen langzaam op smaak komen: milde jongere kaas voor op de boterham en een heerlijk pittige oude of overjarige kaas voor bij de borrel. Tijdens dit rijpen verzorgen we de kazen door ze schoon te maken en de kazen op tijd om te draaien. 

Aandachtelijk gemaakte kaas van biologische melk. Met goedkeuring van de weidevogels! 

Van onze kaasboerderij 

Onze kazen worden gemaakt van gepasteuriseerde melk, het heet daarom geen boerenkaas, die wordt namelijk van rauwe melk gemaakt.

We laten onze kazen rijpen van enkele weken tot meer dan een jaar. De jonge kaas, maar ook de (jong) belegen is heerlijk op de boterham. De oude en overjarige kaas is erg smakelijk voor op de borrelplank. Daarnaast hebben we ook ook komijnenkaas.

Zin om te proeven?  

Onze boerderijwinkel is geopend op woensdagmiddag van 15:00 tot 18:00 en op zaterdagochtend 10:00 tot 13:00. Daarnaast is onze kaas te proeven of te koop op de volgende locaties:

Proeven:

Kopen: