Koeien in het recreatiegebied = rust voor de weidevogels

Op Hoeve Ackerdijk lopen de koeien sinds gisteren in het recreatiegebied om de weidevogelnesten te sparen. De koeien lopen op het recreatie gebied achter de camping. Dit doen we om de weidevogelnesten in ons eigen land te sparen. Voor de weidevogels is het daarmee een stuk rustiger in het land.

Weidevogel waarnemingen op Hoeve Ackerdijk
Weidevogel kaart met nesten in ons land

Voor de koeien is een tijdelijk bruggetje en looppad gemaakt; ze komen namelijk wel elke avond terug om gemolken te worden. Na het melken ’s ochtends gaan ze weer terug.

Wandelen in het recreatiegebied Ackerdijkse Bos

Je kunt zelf ook in het recreatiegebied Ackerdijkse Bos rondlopen. Je ziet lichte verhogingen van Romeinse ontginningsstructuren en er staan kunstwerken, geheel passend bij het Art Centre Delft in het gebied. Je kunt wandelen door het gebied, onder andere over het boerenpad of met de fiets het recreatiegebied ontdekken. Of je nu het boerenpad volgt of per fiets het recreatiegebied verkent, moet je ook een oogje openhouden voor onze vriendelijke koeien.

De koeien van Hoeve Ackerdijk dragen op deze manier niet alleen bij aan het behoud van weidevogels, maar bieden jou ook de mogelijkheid om te genieten van de natuur en geschiedenis van dit gebied. Kom langs, verken en ontdek de koeien, de kunst, de boerderij en de natuur.