Winterwandeling; een rondleiding op de boerderij

Wat gebeurt er in de winter op een boerderij? Geïnteresseerden kunnen langskomen voor winterwandeling; een rondleiding op de boerderij. De kosten zijn 6 euro per persoon.

De winter op de boerderij

In de winter werken we op de boerderij aan de sloten en greppels om deze in goede staat te houden. Door te zorgen voor de juiste waterstand en ons voor te bereiden op vorst, kunnen we voor een groot deel bepalen hoe het land erbij ligt in de lente, als de koeien weer naar buiten gaan. Na de rondleiding kunt u zeggen of land er goed bij ligt.

Het meeste werk zit ‘m in de winter in het eten geven van de dieren. Bas en Arie laten u de volle stallen zien (al staan de schapen mogelijk buiten) en vertellen over de voervoorraad die in de zomer is opgebouwd. Wie wil kan een handje helpen met het voeren. 

We starten met een kopje koffie of thee in de stal waarna de rondleiding door het land en op het erf begint.

Potstal tijdens rondleiding op boerderij in de winter
Potstal in de winter (foto uit 2015)

Zelf verder winterwandelen

Na de rondleiding kunnen geïnteresseerden zelf een wandeling maken op het Ackerdijkse boerenpad dat over onze boerderij gaat en door het recreatiegebied richting de TU Delft.

U kunt heerlijk 3 kilometer door weiland en recreatiegebied lopen. Uw voeten staan in de Ackerdijkse polder, terwijl u kunt kijken naar de vogels, de bomen én de skyline van Delft en Rotterdam.

Een winter rondleiding regelen

Mail, bel of vul het onderstaande formulier in om u aan te melden voor de winterwandeling. Bij minimaal 10 deelnemers kunnen we een rondleiding organiseren.