Boerderijbezoek

Plan eens een boerderijbezoek in. Leer meer over de Hoeve Ackerdijk, biologisch boeren of weidevogelbeheer. We vertellen je graag meer en geven antwoord op je vragen.

Open dagen

Hoeve Ackerdijk kun je op een van de open dagen bezoeken. Zo doen we mee aan de Campina Open Dagen, jaarlijks op de vrijdag na Hemelvaart.

Rondleiding met een kleine groep

Wilt u liever in een kleinere groep de boerderij bezoeken? U bent met familie, vrienden of collega’s van harte welkom voor een rondleiding. We starten met een kopje koffie of thee, waarna u door Arie of Bas in anderhalf uur wordt rondgeleid over het erf, door de melkput,  in de stallen en de weilanden. 

De kosten van deze rondleiding zijn 10 euro per persoon, met een minimum van 10 deelnemers. Mail met Bas voor het maken van een afspraak.

Boerderijbezoek en Midden-Delfland zien

Met Eendentours Westland kunt u Hoeve Ackerdijk bezoeken met een 2CV of een ‘lelijke eend’. Via landelijke wegen door het Westland, Midden-Delfland, Delft en Pijnacker stopt u halverwege de route bij onze boerderij voor een rondleiding.

Weidevogelsafari

In het voorjaar organiseren we een beperkt aantal weidevogelsafari’s. Op een hooiwagen achter de trekker gaan we het land in en proberen een grutto of kieviet te spotten. In onze plas-dras akker is het een drukte van jewelste. Vergeet de verrekijker niet mee te nemen!

De kosten van een weidevogelsafari zijn 10 euro voor volwassenen (5 euro voor kinderen), met een minimum van 10 deelnemers en een maximum van 25 deelnemers.

Let op: het aantal safari’s is beperkt omdat we de vogels tijdens de broedperiode niet teveel willen storen.

Actieve meehelp-dag

Het is ook mogelijk om zelf mee te helpen en van uw boerderijbezoek een actieve dag te maken. Dit kan in combinatie met een rondleiding, maar hoeft natuurlijk niet. U kunt helpen met verschillende klussen, zoals wilgen knotten (vaak in februari en maart), koeienhokken ‘opstruien’ (herfst en winter), zuring steken (in het voorjaar en zomer) of melken. 

Let op: de beschikbaarheid en de kosten van deze meehelp-dagen zijn afhankelijk van de klussen en het aantal deelnemers. 

Interesse in een boerderijbezoek?

Interesse in een rondleiding, weidevogelsafari of wilt u meehelpen? Of juist zelf iets samenstellen omdat u iets las over een melksommalier? U kunt contact opnemen met Bas via de mail. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan ook. U leest daarin wanneer er rondleidingen, safari’s of meehelp-dagen worden georganiseerd.