Boerderijwinkel

In onze boerderijwinkel verkopen we verse producten van ons eigen erf waaronder eieren, kaas & vlees en producten van andere boerderijen uit de omgeving. Zo heb je verse producten rechtstreeks van het platteland, gewoon op fietsafstand van Rotterdam, Delft en Schipluiden.  

Door deze producten te kopen draag je bij aan de omgeving en kunnen wij blijven werken op onze biologische manier met aandacht voor de weidevogels en de natuur.

Openingstijden: woensdagmiddag van 15.00 – 18.00 uur & op zaterdagochtend van 10.00 – 13.00 uur.

Aanbod boerderijwinkel

De eieren rapen we dagelijks bij onze kippen. Ze lopen overdag vrij rond en ’s avonds gaan ze, voor hun eigen veiligheid in de ren op stok. We hebben plannen voor een een mobiele kippen kar, waarmee we meer kippen kunnen houden. Die zorgen voor meer eieren, maar ook belangrijk, ze zijn goede mestopruimers in het land.

Op ons erf maken we wekelijks kaas van de biologische melk van de koeien op Hoeve Ackerdijk. Aandachtelijk gemaakt, met goedkeuring van de weidevogels. In 2019 begonnen Petra en Bas te experimenteren met het maken van eigen kaas. Het duurde ruim een jaar aan proberen, mislukken, verbeteringen en opnieuw proberen om een lekkere én consistente smaak te krijgen voor een belegen kaas. In 2021 ging Willem Jan aan de slag en breidde het assortiment voor de kaasboerderij uit. Nu verkopen we van jonge tot overjarige kaas en hebben we ook komijnekaas.

Een paar keer per jaar wordt een koe van Hoeve Ackerdijk geslacht. Dit zijn vaak koeien die bijvoorbeeld geen melk meer kunnen geven. Een gedeelte van dit biologische vlees verkopen we diepgevroren in de winkel. Denk aan hamburgers, worstjes en bijvoorbeeld stoofvlees. Een ander deel van het vlees verkopen we in biologische vleespakketten van 6 of 10 kilo. Een pakket bevat ongeveer 50% gehakt en wordt aangevuld diverse stukken vlees, zoals bijvoorbeeld sukadelappen, biefstuk, stoofvlees, entrecote en schenkel.

Heeft u interesse in zo’n pakket? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een bericht als er een koe wordt geslacht, waarna je een pakket kunt reserveren en later ophalen in de winkel.

Nog meer lekkers uit de omgeving:

  • De lekkerste mosterd, piccalilly, ketchup en mayonaise van Mosterd & Meer uit Goudswaard.
  • Diverse smaken jam uit de boomgaard en moestuin van Hoeve Avondrust uit Vlaardingen.
  • Heerlijke honing van Jelke Fokkema, door Buckfast bijen verzameld rondom de Ackerdijkse Plassen.
  • Zout uit de Oosterschelde, van Zeeuwse Zoute.
  • Biologische kippen van Poulet d’Sophie uit Zoeterwoude.
  • Vruchtensappen van Schulp.
  • Nederlandse Volkoren quinoa van Janna de Geus van Boer en Zus uit Mookhoek.
  • De lekkerste (kruiden)thee uit de stadstuinen van Rotterdamse Munt.
  • Ambachtelijk gebrande koffie van ief & ido uit Den Haag.

Stad en platteland verbinden

Met onze producten weet u waar uw eten vandaan komt. Van koeien die in de vogelrijke weides van Hoeve Ackerdijk lopen, waar we aandacht hebben voor de natuur. Zo kunnen we u via onze producten laten zien hoe er op onze boerderij en op het platteland wordt gewerkt. 

Koopt u bijvoorbeeld een vleespakket, dan vertellen we altijd welke koe er is geslacht en waarom. Door de kaas zelf te maken van onze eigen melk, kunnen we laten zien hoe de kaas is geproduceerd. Zo weet u ook welke koeien de melk hebben gegeven voor bijvoorbeeld de kaas op uw borrelplank. 

We verkopen producten van onze eigen boerderij, maar ook steeds meer producten van boerderijen uit de omgeving. Omdat elk product uit de buurt komt en we de boeren kennen, kunnen over elk product het eerlijke verhaal vertellen. 

Openingstijden boerderijwinkel 

Op woensdagmiddag (15.00 – 18.00) en zaterdagochtend (10.00 – 13.00) bent u van harte welkom in onze boerderijwinkel. Een bezoek aan de winkel kunt u combineren met een rondje langs de kalfjes of een rondje over de boerderij. Kunt u meteen zien welke dieren zorgen voor de mooie, lokale producten.